Latest news

88 Wood St

On Site - 120,000 sq ft at 88 Wood St

Read more
Ais Mha 0448

Explore our latest case study for MHA

Read more
Follow Us
Oil and Gas Climate Initiative

Optimising efficiency and sustainability

Oil and Gas Climate Initiative

Services

Fit-Out
Furniture

Sector
Professional services
Size
10,462 sq ft
Programme
9 weeks

In developing the OGCI’s new Soho headquarters, we showcased their inspiring brand all while retaining as much of the existing services, partitions and joinery elements as possible. For this environmentally responsible project, the OGCI wished to consider their ecological impacts and staff health and wellbeing from the outset of the design process. Ultimately, our shared goal of SKA Gold certification was achieved, demonstrating ours as well as the OGCI’s commitment to sustainability.

This new workspace significantly enhances the OGCIs offering and features a suite of fully tech-enabled meeting rooms, an event space, large reception area, and an open plan area for their growing staff. We also made sure to include multiple private offices, a selection of collaboration areas and tea points as well as a large staff breakout space. Every possible type of space has been included in the design, giving their staff limitless options.

Elaine Mitchell,
AIS Senior Workplace Designer
Enriching
Environments
Because sustainability was kept at the forefront of all design decisions, we engaged a SKA assessor from the very beginning stages and scheduled multiple site visits to interrogate the site and audit what could be reused. The end product is a fresh, light, environmentally friendly space with a ‘start up’ aesthetic that creates multi-use spaces that are flexible for all purposes.
1z0a6543
1z0a6684
1z0a6745

Exploration

In order to employ the sustainable method of retaining as much of the existing fit out as possible, we re-used a majority of existing partitions, doors and tea points. Despite maintaining a lot of this existing build, the transformation from the existing fit out is radical and new finishes and furniture throughout the workplace have ‘lightened’ the space and created flexibility for those with differing work styles. This is a standard we seek to achieve with all of our spaces and is a highlight of this central London HQ.

Progressing
People
Previous to this new workplace, the OGCI were housed in shared office accommodation. With a new space to call their own, systems have been employed so that they can optimise the efficiency of the building, and continue to ensure a safe, healthy and comfortable working environment.
1z0a6666
1z0a6709

Creation

This SKA Gold rated headquarters emphasises the beauty of the environment and heritage of the OGCI all while improving upon their organisational capabilities. By using sub-contractors that understood the SKA process, we were able to implement sustainable plans and construction practices that helped us to achieve the highest of standards. From minimising material emissions to installing energy efficient lighting, we, in partnership with the OGCI, were able to create a modern office that reduces consumption while improving the lives of its occupants.

 

1z0a6594
Share Back to top